Pàgines

diumenge, 24 de maig del 2020

SETMANA DEL 25 AL 29 DE MAIG


CONTES
"HI HAVIA UNA VEGADA..."


Aquesta setmana entrarem dins la màgia dels contes on tot es pot fer realitat i voltros vos convertireu en protagonistes d'aventures!








Però abans... Mirau quina mengera fan les receptes que heu preparat!




1. Mira aquest conte que t'ajudarà a ser escriptor d'increïbles contes: Gianni Rodari i els contes fantàstics.

2. A la nostra estimada escola tots hem inventat contes i una de les parts importants és l'escenari on passa la història. Normalment el dibuixàvem i així tots els qui l'escoltaven o llegien el podien imaginar millor.



Avui vos proposam construir una CABANA amb coses que tengueu per casa; com llençols, mantes, coixins, cadires... Demanau permís als pares i feu volar la vostra imaginació. Aquesta cabana ha de servir perquè vos hi fiqueu a dins i estigueu còmodes per poder llegir un conte o contar-lo. Vos gravau en vídeo (3 minuts com a màxim) i ens l'enviau a les mestres per whatsapp o al mail. 



3. T'agrada el que veus a les fotos?


Idò ara et proposam que inventis una petita història o bé en pots representar una que t'agradi molt amb els personatges que vulguis: playmobils, titelles fetes teves, peluixos o pepos que tenguis a casa, figures de plastilina, fer un teatret d'ombres... Pensa que has de practicar un poquet. Demana als teus pares que et gravin i ens ho envies!


4. ¡Vamos a escribir un cuento! Escoge una de las opciones de cuentos y deja volar tu imaginación. (Escribe el cuento que hayas decidido inventar en el cuaderno).

5. Fes una llista dels teus contes preferits. Has de pensar també aquells primers contes de quan eres molt petit/a. Tal vegada n'hi ha algun que t'estimes molt i el vols posar a la llista perquè t'agrada que te'l contin una vegada i una altra...

6. Si poguessis triar un personatge de conte, quin t'agradaria ser? Per què? Dibuixa'l.

7. Els personatges de contes sempre tenen alguna cosa que els fa especials: són alegres, tímids, despistats i alguns són valents.
  • Pensa un personatge de conte que pensis que és valent i explica per què ho penses.
  • Què vol dir ser valent?

8. També hi ha contes de por... Pots mirar aquest: La llebre poruga i l'eruga que no s'arruga.

Ara pensa aquestes preguntes i les contestes al teu quadern: 

  • Tu tens por?
  • Quines coses et fan por?
  • Què sents quan tens por? Què fas?
  • Qui et tranquil·litza quan tens por i et consola?

9. Lee este cuento: La ratita presumida.
  • TERCERO: ¿Alguna vez te habían contado este cuento? ¿Siempre te lo habían contado así o la historia era un poco diferente? ¿Qué pasaba en la historia que tú conocías?

10. Triau dues pàgines del llibre del set/vuit i mig.

11. TERCER: Continuam amb la representació de la nostra obra de teatre. Aquesta setmana podeu gravar les escenes 2 i 3. Intentau que el fons sigui el més llis possible. Guió


12. Ves al blog d'anglès: Allà hi trobaràs les activitats.

13. Ves al blog de música: Allà hi trobaràs les activitats.

14. Ves al blog de religió: Allà hi trobaràs les activitats.

15. Ves al blog d'educació física: Allà hi trobaràs les activitats.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada